Lundebanner_2

å skaffe seg beaglevalp

Hvis du skal bruke beaglen din på jakt er det normalt ikke noe problem å få seg en valp. Men det å skulle skaffe seg en beaglevalp hvis du ikke skal jakte med den, er ikke alltid enkelt. Mange beagleoppdrettere ønsker nemlig ikke å selge valp hvis den ikke skal brukes til jakt.

Det er kanskje ikke så rart, for en erfaren beagleoppdretter kjenner rasen sin og vet hvilke behov den har. Han vet at en jaktkhund som beaglen kan være mye mer krevende enn mange andre raser, dersom den bare skal være familiehund og ikke blir aktivisert og trent jevnlig.

Beaglen blir dessverre ofte omplassert når den kommer i slyngelalderen og viser seg mer krevende enn eieren forutså da den var liten valp. Kanskje var det tiden som ikke strakk til for å gi den nødvendige oppdragelsen og treningen, eller kanskje var det valpekjøperen som ikke hadde tilstrekkelig rasekunnskap før valget falt på denne rasen.

Andre oppdrettere igjen, selger valper uten spørsmål og uten krav til nødvendig rasekunnskap hos valpekjøperen. Og dessverre selges valpene ofte uten papirer, noe jeg synes er veldig beklagelig. La deg IKKE friste til å kjøpe en uregistrert valp, uansett hvor herlig den er! Rasen er ikke tjent med en mengde individer av ukjent herkomst. La oss håpe at de nye registreringsreglene bidrar til at dette bedrer seg!

Det viktigste, synes jeg, er at oppdretteren informerer en uerfaren valpekjøper om rasens egenskaper, og at valpekjøperen skaffer seg rasekunnskap. Og valpekjøperen må også være villig til å bruke tid og krefter på å gi valpen og den voksne hunden et innholdsrikt og aktivt liv, uavhengig av hvilke bruksområder som velges. Da blir du belønnet med verdens herligste hund!