Lundebanner_2

ALL-ROUNDER, eller? Jeg sier det igjen: aktivitet er viktig for en beagle!

Den må ha noe å bruke sansene sine på, og den må få oppleve noe. Ikke alle beagler får muligheten til å jakte, og da må den få andre muligheter til å utfolde seg. Men jaktsesongen er begrenset, og også jagende hunder har godt av å aktiviseres utenfor sesongen.

De fleste hunder har behov for å få bruke nesen og hodet, og beaglen er intet unntak. Heller tvert imot. Vi er heldige og har et godt og aktivt hundemiljø rundt oss, og vi har fine skogs- og turområder i nærheten, der vi kan aktivisere våre hunder.

Men jaktområder for drivende hund er ikke like lett tilgjengelige på våre kanter, så harejakt blir det ikke så ofte for vårt vedkommende. Derfor er det blodspor som da blir vår ‘jakt’ og med våre milde og snøfattige vintre på Vestlandet, kan vi som oftest drive med denne aktiviteten det meste av året.

Ellers deltar vi gjerne på utstillinger, og vi trener lydighet og litt agility på hobbynivå - ikke for å konkurrere, men for at hundene skal få brukt seg litt. Og vi går turer sammen med andre hundevenner, både beagler og andre raser. Noen ganger i skogen, andre ganger i byområder eller på fjellet. En ihuga jeger vil vel kanskje synes det er puslete bare å skulle gå tur med en jakthund, men hundene har utrolig godt av å gå tur i bånd sammen med andre hunder. Vi har vært opp til 14 beagler som har gått tur sammen, og hundene storkoser seg! Hunder som før har vært utrygge på andre hunder, har funnet roen og tryggheten med turgjengen sin, og valpene og unghundene lærer å omgås andre hunder i alle aldre. Og eierne får slå av en prat og utveksle erfaringer om hundene sine.

At en jakthund ikke blir brukt til jakt, behøver ikke være ensbetydende med at den er en sofahund! Beaglen er ikke bare jakthund, den er også en herlig familiehund som appellerer til mange som ikke ønsker, eller har mulighet til å jakte. Mange beagleeiere er aktive i sine lokale hundeklubber året rundt og lar hunden få utfolde seg på andre områder, til glede for både hund og eier.