Lundebanner_2

blodsporhunden

Den viktigste grunnen til å trene blodspor og stille på prøver er for å utdanne ettersøkshunder. Men blodspor er også en kjempeflott aktivitet for både hund og fører utenfor jaktsesongen, men kanskje spesielt for de som ikke bruker beaglen på jakt. Det er virkelig god stimulans for hundene. De får brukt hodet og sansene sine på en fin måte, og eieren kommer seg ut i naturen sammen med hunden og får samtidig god mosjon.

Beaglen er den fødte sporhund, og når du begynner å trene vil den veldig snart kunne ta et nattgammelt spor med hjorteskank i sporslutt. Lundehunden er også godt egnet til blodspor, og vår lundehund har gått i en god skole sammen med beaglene vår, og går med nesen i bakken når vi går i skogen. Hennes mor er forøvrig godkjent ettersøkshund.

En kan fint begynne å trene valpen når den er ganske ung. Begynn med et spor på 50-100m og la det følge terrenget, men uten skarpe vinkler i første omgang. Ganske snart kan du begynne å gjøre svingene krappere og gå over til vinkler, og senere også legge inn avhopp (noen meter langs sporet der du ikke drypper blod). Snart kan du øke tiden fra du legger sporet til du går det, fra et par timer i begynnelsen, til natten over. La hunden jobbe selvstendig, uten at du hjelper den. Den skal løse oppgaven selv, men du skal legge forholdene tilrette slik at den lykkes. Det skal foregå i et rolig tempo, og uten ståk og støy. 10 minutter sporarbeid kan sammenlignes med en joggetur på 5 km, og hunden vil sovne glad og tilfreds til kvelden.