Foto: L.K. Barek Foto: L.K. Barek


Vi er et voksent par som bor like utenfor Bergen sammen med våre hunder. Vi har begge vokst opp med hund, og har hatt gleden av å leve sammen med beagler siden 1995, og norsk lundehund siden 2013. Nå er det beagle-damen Kira, lundehund-damen Værøy-Daga og lundegutten Ask som utgjør flokken vår, sammen med vårt siste tilskudd, lundehundvalpen Anya.

Vi er begge to medlemmer i Norsk Lundehund Klubb og i vår lokale hundeklubb, Bergens Selskaps- og Brukshundklubb (BSBK). Lille har tidligere vært leder, og Jon er redaktør for BSBK sitt medlemsblad «Kobbelet». Han er også redaksjonsmedlem og produksjonsansvarlig for «Lundehund-Nytt».

Lille er kontaktperson i Hordaland for Beagle-Ringen Norge, og har ukentlige treff med andre beagle-eiere i området. Vi går en tur på ca. en time sammen, dels i skogsområde og dels i litt mer urbant område. Hundene sosialiseres og eierne får prate sammen og utveksle erfaringer om sitt hundehold. Lille er også Norsk Lundehundklubbs fylkeskontakt for Hordaland og Sogn & Fjordane, og arrangerer av og til treff for lundehundfolket og hundene. 

Lille har kennelnavnet Bandwagon, og har gjennomført bl.a. dansk Beagle Klubs Oppdretterseminar, NKKs Kynologikurs, NKKs Organisasjonskurs og NKKs Oppdretterskole I og II, NKKs Avlsrådskurs samt bestått NKKs Ringsekretærkurs. Hun har også deltatt på flere kurs og seminarer om dressur/lydighetstrening og hundens språk, helse og atferd.