Lundebanner_2
Foto: L.K. Barek Foto: L.K. Barek


Vi er et voksent par som bor like utenfor Bergen sammen med våre hunder. Vi har begge vokst opp med hund, og har hatt gleden av å leve sammen med beagler siden 1995, og norsk lundehund siden 2013. Nå er det lundehund-damen Værøy-Daga og lundegutten Ask som utgjør flokken vår, sammen med vårt siste tilskudd, lundehundvalpen Anya.

Vi er begge to medlemmer i Norsk Lundehund Klubb og i vår lokale hundeklubb, Bergens Selskaps- og Brukshundklubb (BSBK). Lille har tidligere vært leder, og Jon er redaktør for BSBK sitt medlemsblad «Kobbelet». Han er også redaksjonsmedlem og produksjonsansvarlig for «Lundehund-Nytt».

Lille er Norsk Lundehundklubbs fylkeskontakt for Hordaland og Sogn & Fjordane, og arrangerer av og til treff for lundehundfolket og hundene. Lille er også kontaktperson i Hordaland for Beagle-Ringen Norge, og har ukentlige treff med andre beagle-eiere og lundehundeiere i området. Vi går en tur på ca. en time sammen, dels i skogsområde og dels i litt mer urbant område. Hundene sosialiseres og eierne får prate sammen og utveksle erfaringer om sitt hundehold.

Lille har kennelnavnet Bandwagon, og har gjennomført bl.a. dansk Beagle Klubs Oppdretterseminar, NKKs Kynologikurs, NKKs Organisasjonskurs og NKKs Oppdretterskole I og II og NKKs Avlsrådskurs samt bestått NKKs Ringsekretærkurs. Hun har også deltatt på flere kurs og seminarer om dressur/lydighetstrening og hundens språk, helse og atferd.