Lundebanner_2

turhunden

Å gå tur med beaglen i bånd kan være en utfordring for mange. Det finnes mange gode råd om hvordan du skal trene valpen til å gå pent i bånd, men det er som kjent forskjell på teori og praksis. Jeg sier ofte at “det er verst de første 10 årene” - og mener det nesten. Beaglen lever for å finne et spor og forfølge det, og det er naturlig for den å gå med nesen i bakken og drive fremover.

I sikk-sakk over veien bærer det fremover, og rett som det er må den tilbake for å sjekke sporet. Og i forhold til sin relativt beskjedne størrelse, er den sterkere enn du skulle tro, når den sliter i båndet. Hver for seg kan de nok gå fint i slakt bånd, men på tur sammen med andre hunder øker gjerne jaktlysten og det konkurreres om å komme først frem. Og det er rimeligvis de unge hundene som har mottoet “meg først”. Men uansett, tur er gøy! Det er mange spennende dufter og spor som kan følges, og mye spennede å se og oppleve.

Våre egne hunder er vant til å ferdes i mange forskjellige miljøer, og på mange forskjellige steder, og de elsker å utforske nye steder og lukter. Vi prøver også å variere på stedene for våre daglige turer slik at vi noen ganger spaserer hjemmefra, og andre ganger tar bilen og kjører ut til ett eller annet sted, det være seg skogen, en park, på fjellet eller en tur i bygatene. Og ofte sammen med andre hundevenner, både beagler og andre raser. De ukentlige turene med andre beagler er kjempegøy, og vi ser hvor godt hundene har av å gå tur sammen med andre hunder.